maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kesä

Kesä ei ole vuodenaika. Se on vaihettuma. Kevään kyllä huomaa, kun lumi sulaa, ja syksyn aistii heti, mutta kesä tulee ja menee aina aivan varkain. Kevään jälkeen kestää kauan, että uskaltaa sanoa "on kesä". Ja sitten jo tuoksuu syksyltä. On hyvin lyhyt aika, kun oikeasti tuntuu kesältä, ja vain kesältä.

Ihan niin kuin nyt. Ilmassa on ollut syksyn valo jo pitkän aikaa, ja lehdet ja marjat punertavat jo. Mutta silti on jotenkin kesä. Ota tästä nyt selko.

7 kommenttia:

 1. "Pohjolan kesä on lyhyt - tänä vuonna se oli 7.6. klo 15"

  Samalla filosofialla kaikki muutkin vuodenajat vois teilata. Jos kesä on vaihettuma, niin mitä perkeleitä kevät ja syksy sitten on? Syksy ainakin alkaa jo ennen vappua, silloin kun ensimmäiset haahkat ja telkät aloittavat syysmuuton.


  Lopeta tää schaibanjauhanta ja keskity vaikka sen Kilpisjärvi-päivityksen työstämiseen.


  ... niin Jalkanen, yks juttu vielä.

  H***** ****A!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. asia hoidossa...

   Ja sä nyt et vaan tajuu. Fiiliksistä tässä puhutaan. Keskity sinä vaan niihin kottaraisiis siellä.

   Poista
  2. Fiiliksistä? Sitä paremmalla syyllä myös syksy on vaihettuma, henkistä valmistautumista luonnon hiljenemiseen. Sitä paitsi, mää oon fiilistelly tätä kesää kohta kolme kuukautta. Totta kai se menee nopeesti ohi, kun on niin hemmetisti tekemistä koko ajan.

   Eikä täällä kottaraisia oo. Luulis ansautuneen subalaisen tietävän. Vai mitä Pekka?

   Poista
  3. Housuissas on henkinen valmistautuminen luonnon hiljenemiseen.

   Kesän ja syksyn ja syksyn ja talven välissä on omanlaisensa ekotoni, mutta jossain vaiheessa on syksy. Kesä on pelkkää ekotonia kevään ja syksyn välissä.

   "Eikä täällä kottaraisia oo."
   AI JAA :)

   Poista
  4. Vähän kuin pelaisi shakkia pulun kanssa... Nnoooh, jos Jalkanen haluaa miettiä, murehtia ja märehtiä tämän upean vuodenajan filosofisia määritelmiä samalla kun kesä juoksee Jalkasen ohi, niin mikäs siinä sitten. Mie voin keskittyä sillä aikaa sinirintojen ja sepelrastaiden kuuntelemiseen sekä kurmitsojen rengastamiseen.

   KVT: stuvul 1p Kilpisjärvi 16.6.2013

   Poista
  5. Niin. Toiset meistä tarkastelevat maailmaa ja sisintään silmät auki ja sydän herkkänä, miettivät merkityksiä, jäsentelevät ja luokittelevat ajatuksiaan, pukevat tunteitaan sanoiksi, ymmärtävät, oivaltavat, oppivat, tekevät tätä maailmaa selväksi itselleen; vähä vähältä, pala palalta.

   Toiset meistä rengastavat kurmitsoja ja vittuilevat netissä.

   Poista
  6. Maailman tarkastelu onnistuu muutenkin kuin nököttämällä jossain Nuuksiossa peippoja ihmettelemällä.

   Vaikka tää kivaa onkin, tiedät varsin hyvin että vittuilen myös naamatusten.

   Poista