perjantai 19. lokakuuta 2012

Helsingin luontotietojärjestelmässä näkyy käävät!

Näköjään olen jo jotain auktoriteettia kerännyt. Olin juuri ajatellut  blogata siitä, ettei Helsingin luontotietojärjestelmässä näy arvokkaita sienikohteita, toisin kuin esmes Vantaan palvelussa. No sitten sinne järjestelmään on nyt ilmestynyt kääpäkohteet! Toimii.

Tosin selävsti päivitystyö on vielä kesken, esmes Kivinokan metsästä ei mainita vielä halaistua sanaa. Mutta näköjään Meri-Rastilan metsäkin on vastaava hotspot. Enpä tiennyt tuota.

Helsingin luontotietojärjestelmä on kaikkien kaupunkisuunnittelijoiden ihan ehdoton työkalu, hus sinne sinäkin, ja myös minun pääasiallinen lähteeni. Siellä näkyy, jos jossakin on jotain huomionarvoista lajistoa.

http://www.satokangas.fi/blogi/wp-content/uploads/k%C3%A4%C3%A4p%C3%A4-10.jpg

Kääväthän indikoivat lahopuun määrää ja metsän ikää (ekologisessa mielessä). Nyrkkisääntönä rikas kääpäyhteisö siis tarkoittaa, että metsä on vanhan metsän (kliimaksi)vaiheessa. Ja se on juuri ja tasan sitä, mitä kaupunkimetsiin pitäisi saada. Ja onhan se nyt hölmöä, että kasveista ja eläimistä raportoidaan kyllä kiltisti, mutta sitten jätettäisiin se kolmas makroeukaryoottiryhmä vallan huomiotta.

Ja jos ette siis tienneet, niin käävät on sieniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti