tiistai 4. syyskuuta 2012

Viikkiin meinataan hallittua hoitamattomuutta!

Muistatteko kuinka ehdotin hallitun hoitamattomuuden pilottikohteeksi Viikin kampuksen Biokeskus 3:n (jossa siis mm. ekologit majailee) viereistä nurmikkoa?


Näytä suurempi kartta
Tämä kohta Helsinkiä huutaisi ketoa.

No nyt siihen ja koko Viikin kampuksen ympäristöön ajetaan hallitun hoitamattomuuden periaatetta! Tämän lisäksi niitä koristenurmilaikkuja ehdotetaan hyötykäyttöön: viljelypalstoiksi, omenapuiden kasvualustoiksi ja sen sellaisiksi. Tilaahan siellä on vaikka millä mitalla. Hallittu hoitamattomuushan olisi rahapulassa kärvistelevälle yliopistollekin silkkaa säästöä, kun piha-alueiden hoitoa vähennettäisiin radikaalisti.

Ja tämän aloitteen ovat tehneet kaksi opiskelijaa, ihan itse itsenäisesti! Tukijoita on tässä vaiheessa monta, nimekkäimpänä ehkä Ilkka Hanski, Suomen The ekologi. Kuinka siistiä! Tässä teille aktivismia.

Olisin ärsyyntynyt siitä, etten ole toinen noista opiskelijoista, ellen olisi näin innoissani! Tuen tätä hanketta täysin ja toivon, että se onnistuu.

Juuri tällä tavalla ympäristöongelmat ratkaistaan: käärimällä hihat ja korjaamalla ne asiat, jotka voi korjata. Eikä vain ruikuttamalla blogissa, jota kukaan ei lue.

1 kommentti: