torstai 30. elokuuta 2012

Parkkipaikat vihreäksi

Toveri Kivekäs tietää kertoa, että puuvallilalainen Roineenpuisto meinataan täyttää Osuuspankin työntekijöiden autoilla pankin konttorin remontin ajaksi, tai muuten OP saa itkupotkuraivarin ja muuttaa Vantaalle.

Ei mitään puolialastomia naikkosia vaan AUTOJA!

Samoin toveri Särelä kertoi, että Itä-Pasilassa autopaikkavaatimukset pakottavat nipsaisemaan nurmikkoa muutaman auton parkkipaikaksi Allianssi-talon edustalta.

En nyt puutu autoihin tai parkkipolitiikkaan, vaan itse parkkipaikkoihin, myös muualla. Viherpinnan menetys on kategorisesti paha asia, sillä silloin menetetään yhteyttävää pintaa ja vaikutetaan albedoon, yleensä haitallisesti. Jos paikka vielä asvaltoidaan tai kivetään, lisätään hulevesiongelmaa. Mutta voisiko se parkkipaikkakin vihertää?

Eli voisiko ne parkkipaikat jätettää asvaltoimatta, tungetaan vain hiekkaa alle ja istutetaan jotakin sopivaa tallausta kestävää ja maanmyötäisesti kasvavaa kasvia alle. Ketohanhikki nyt tulisi ekana mieleen, varmaan löytyy muitakin. Pinta olisi toki liukkaampi kuin normiparkkiksella, mutta liekö tuolla väliä, kun parkkeeraus ja liikkeellelähtö tapahtuu joka tapauksessa ryömimisvauhdissa. Onnistuuhan se talvellakin.

Mutta mitä ongelmia tuollaisessa ratkaisussa voisi olla? Painuisiko maa liiaksi? Siihen ratkaisu olisi yhdessä keskustelussa linkattu Ecoblok-vahviste, joka ilmeisesti on jonkinlainen autonkestävä muoviritilä, joka haudataan maahan ja pitää maan paikoillaan. Voisivatko autot lähteä sadekelin jälkeen liukumaan pois paikoiltaan, mikäli parkkipaikka ei ole vaaterossa?

2 kommenttia:

  1. Somessa mainittiin tällainen, http://www.ecomerchant.co.uk/content/extended-car-parking-grass-pavers

    VastaaPoista
  2. Vissiin aika samaa kamaa kuin tuo Ecoblok(?)

    Pitäsköhän sitä mennä sinne Someen kerta siellä saa tuollasista tietää..

    VastaaPoista