tiistai 21. elokuuta 2012

Eteläsatama II

Ehdotin aiemmin, että Eteläsatamassa laivat pitäisi keskittää Katajanokan kärkeen. Hyvä, etteivät kaupunkisuunnitteluviraston häiskät lue blogiani, sillä ehdotukseni oli huono. Laivasta purkautuu kerralla paljon henkilöautoja ja ennen kaikkea rekkoja, jotka ruuhkauttavat liikenteen. Lyhyeksi aikaa, mutta kumminkin. Ehdotukseni olisi lisännyt sumppu-pussinperä-Skattalla näitä ruuhkahetkiä useita kappaleita vuorokaudessa. Ihan hölmöä.

Haluan kuitenkin pitää laivat mahdollisimman lähellä keskustaa, sillä laivaturistit ovat oikein mukavia. He piipahtavat Helsingissä muutaman tunnin ajan, räpsivät vähän valokuvia hymyillen ja ennen kaikkea jättävät tänne rahaa ostamalla sen jonkun hellsinki-paidan tai lihiksen Kauppatorilta.

Eli tehdään näin

1. Siirretään matkustajalaivat Länsiterminaaliin eli lähinnä Hernesaareen. Laajennetaan Hernesaaren terminaalia ja rakennetaan lisälaitureita pidemmälle merta kohti. Ehkä sen sen viheliäisen helikopterikentänkin voisi saada onnistumaan tällä lailla: kopterikenttä voisi sijaita laivaterminaalin nokassa siten, että kentän ja asuntojen välissä lilluisi aina n määrä isoja laivoja melumuurina.

Hernesaari 17.11.2011: kaupunkirakenne tarkistetussa osayleiskaavaluonnoksessa. Kuva: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto.
Eli toi terminaaliuloke ulottuisi pidemmälle etelään ja kopterikenttä sijaitsisi sen lounaispuolella. Laivoja pitäisi toki järjestellä vähän uusiksi.

2. Rakennetaan niitä talonnäköisiä taloja Eteläsatamaan, kyllähän te muistatte. Nyt voi sitten rakentaa Skattalle sen pari tönöä lisää. Voidaan laittaa rantaan pienvenesatamia, jos Helsingin merellisyys jonkun mielestä nyt järkkyy.

3. ???

4. Profit - finally

4 kommenttia:

 1. Muuten oikein hyvä, mutta tuon kuvan lounaispuolella heti rajauksen toisella puolella on muuan saari, eikä se ole vaarin oma saari.

  VastaaPoista
 2. Pihlistäkö tarkotat?

  Kuinka tiuhaan niitä koptereita pörisisi? Jos tiuhaan, niin sitten kai muu auta kuin laittaa se kopterikenttä sinne Keilaniemen kärkeen. Mut tekis mieli sanoa, ettei joku pari kopteria päivässä nyt niin paljoa haittaa(?)

  Vaan se Barad-dûr-kopio kyllä tarvittais joka tapauksessa ;) Onhan sitä ehdotettukin.

  VastaaPoista
 3. Eikun, mä tarkoitan sitä että se pihliksen kärki on ihan ton sun karttakuvan rajalla. Tossa on jo nyt niin paljon maatäyttöjä, että pidän epätodennäköisenä että sinne mahtuisi väliin iso laiva ja helikopterikenttä.

  Niitä helikoptereita muuten laskeutuu ja nousee reittiliikenteessä, jos se lähtee sujumaan noin 3 helikopteria tunnissa. Sellaiset määrät ovat minimi, että sen kentän rakentamisessa on mitään järkeä.

  VastaaPoista
 4. Joo ei se sit onnistu. Ja vaikka se Pihlis olis kauempanakin, ei noin tiuhaan metelöivä kenttä voi siinä vieressä olla. Eli katseet kääntyvät länteen.

  VastaaPoista