maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vuodareita: Prioriteetit

Luennon jälkeen siinä kymmenen aikoihin piti ryhtyä raapustelemaan kandintutkielmaa. Se pitää oikeasti nyt saada käyntiin ennen kesää. Vähän kuitenkin väsytti, ja perjantaina missattu pussitiainen sekä Lammassaaren pitkospuilla nähty viiksitimali polttelivat mieltä. Päätin kuitenkin hillitä itseni ja jäädä tietokoneluokkaan. Lukaisin sähköpostin, kävin nopsaa Viikin lintusivuilla ja Siellä on jalohaikara!

Menoks.

Hakalan tornista ei jallua näkynyt, oli kuulemma jo hävinnyt. Niinhän se aina... Oli siellä kuitenkin jotain, haapana ja punajalkaviklo, sekä jokin kaukainen pikkukahlaaja jonka määrittämiseen eivät riittäneet kiikareiden teho eikä taito. Kala- ja lapintiiran näin; lensivät oikein oppikirjamaisesti vierekkäin, niin että tuntomerkit sai hyvin selville. Hetken päästä näin jotain ruskeaa lentävän oikealla.
- Mikäs tuo ruskea peto on?
- Se on ruskosuohaukka.
- Onko?
- On.
Elis! Kiitoksia vaan tuntemattomalle ornille.

Kun nyt kerran olin jo Viikissä, ajattelin käväistä Pornaistenniemellä ja Lammassaarella, josko se pussitiainen ja timali olisivat siellä. Pussitiainen tuli kyllä niin helposti kuin tulla saattaa, killui siinä polun päällä Pornaistenniemen tornin kupeessa ja lauleli. On se suloinen!

Rohkaistuneena läksin Lammassaareen. Pitkospuilla terästin aistini, mutta ei siellä ollut mitään pajusirkkua kummempaa. Tosin kuulemma merikotka meni juuri siellä, minne en katsonut.

Lammassaaren torni olikin sitten täynnä kanssaorneja. Lintuja niinkään, perus lokkeja, rastaita, koskeloita, harmaahaikaroita ja niin eespäin. Niittykirvisen näin möngertävän heinikossa - tai oletan sen olevan niittykirvinen koska se oli niityllä möngertävä kirvinen. Vaan eipä aikaakaan, kun nuo oikeat ornitologit rupesivat lausumaan jotain jännempää. Kovin kiltisti antoivat minun vielä katsoa putkestaan. Siellä näkyi pikkulokki, -kuovi ja ennen kaikkea pikkutiira. Eipä muuten oo muilla symbionteilla näköjään tätä havista.

Tämä oli sangen hieno näky ja päivä, kiitos Pyhälle Sendarille sekä Anonyymeille Aikuisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti