lauantai 30. maaliskuuta 2013

Vuodareita: luokat sekaisin

Linturintamalla on ollut vähän hiljaista, koska laiskapaska. Toissapäivänä Aapo kuitenkin ilahdutti ja kutsui mut mukaansa Viikkiin havistelemaan. Hieno päivä seurata kevätmuuttoa - tosin mistään muutosta ollut tietoakaan. No nähtiin uuttukyyhkyjä ja palokärki (se on muuten aivan upean kuuloista kun palokärki huutaa, se ääni kajahtaa suoraan jostain ikiaikojen aarnimetsistä).

Vaan Jokerilla mennessä Keskuspuiston läpi, siinä Hämeenlinnanväylän vieressä Pirkkolassa näin bussin ikkunasta kauriin! Oletan, että se oli metsäkauris, oli rotevahko ja niitä on nyt aika paljon liikkeellä pk-seudulla. Näin tosin aika nopsaan, että voin olla väärässäkin. Olkoonkin, että kauriin bongaaminen Keskuspuistosta kertoo mielestäni enemmän kauriista kuin puistosta, osoittaa tuo nyt ainakin jotain Keskuspuiston laadusta. Leveä ja yhtenäinen metsäsormi kaupungin ytimessä; miellyttää niin kaurista kuin ekologiakin.
Kuva: Tunturisusi
Ja tänään oltiin penskan kanssa lähiseutuvilla käppäilemässä ja lintuja havistelemassa. Perus pihalintuja ja käpytikkoja, mutta jälleen suurimman elämyksen tarjosi jokin ihan muu. Nimittäin sillä yhdellä tietyllä lintulaudalla ei ollut lintuja, ei tintin tinttiä. Sen sijaan maassa vipelsi neljä rottaa. Ne on näitä lieveilmiöitä...

Kuva: MitäTekis


Onhan ne linnut kivoja, mutta ne nisäkkäät, niissä on sitä jotain.

1 kommentti: